воскресенье, 1 июня 2014 г.


Відзначення найкращих учнів 8 - 11 класів на святі обдарованої дитини "УСПІХ - 2014"

 
15 травня 2014 року в закладі відбулося свято обдарованої дитини "УСПІХ - 2014" для учнів 8 - 11 класів, на якому нагороджували переможців ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад, різноманітних конкурсів та спортивних змагань

         Цього року свято було багатим на обдарування, учні 8 – 11 класів принесли закладу багато перемог, і з них  тільки 15 перемог у ІІ етапі та 4 перемоги у ІІІ етапі Всеукраїньких олімпіад отримали учні 8- 11-х класів.
       Кожен гімназист із гордістю піднімався на сцену за грамотою та значком «Гордість гімназії».  В закладі майже кожен учень - обдарована особистість, але в номінації «Інтелект року» перемогу отримав Нечитайло Володимир учень 10А класу, лауреатами цієї номінації стали учениця 11 класу Багрій Вікторія, учениця 10-А класу Зубова Анастасія, учениця 10-А класу Антоненко Каріна.
      У закладі створено такі умови, щоб кожен гімназист розкрив свої таланти, й як результат – досяг успіху у власному житті.
А 10 - А клас названий найкращим класом 2014 року!

Зустріч з науковцями

 
22 травня 2014 року на базі закладу відбулося міське засідання методичного об’єднання вчителів української мови та літератури. 

Учителі-словесники та учні 10-А класу мали змогу зустрітися з науковцями, які досліджували творчість письменника-земляка Володимира Винниченка.
     Перед присутніми виступили : автор проекту Колісник Сергій Олександрович;доктор філологічних наук, професор Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка  Михида Сергій Павлович ; кандидат філологічних наук Чернецька Вікторія Миколаївна, начальник управління культури Олександрійської міської ради.
    Вони презентували збірку літурознавців  Кіровоградщини «Стилет і стилос  трьох степовиків» . Винниченківський цикл: літературознавчий путівник.
Як учні, так і вчителі відкрили для себе нові етапи життя і творчості нашого земляка, художника, поета, драматурга, письменника Володимира Винниченка, знаного на увесь світ.
     Зустріч  відбулася в дружній атмосфері.
      Присутні вшанували пам'ять Великого Кобзаря, бо саме в цей день прах Тараса Григоровича Шевченка згідно з його заповітом було перепоховано  в Україні.

Лист ветерану

12 трав. 2014
Участь гімназистів у обласному конкурсі творів епістолярного жанру « Пам’ять наших сердець»

     З нагоди 69 річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні було проведено обласний конкурс творів епістолярного жанру      « Пам’ять наших сердець», у якому взяли участь учні гімназії: Присяжнюк В., Донченко А.(9-А клас), Макарова А.,Богачова Н.,Скалозуб Т.(9-Б клас), Антоненко К.(10-А клас), Зарецька Т.(10-Б клас).
     

Регіональний урок, присвячений Дню Перемоги.


7 травня 2014 року в закладі проводився Регіональний урок, присвячений Дню Перемоги. Для проведення уроку обрали тему "Пісні обпалені війною", адже музика під час війни була просто необхідна кожній людині 

      Багато хто може подумати, що в такий складний час для країни було не до пісень. Але було, та ще й як! Адже скільки пісень написано під час війни! 
      Директор закладу Лобунська  Олена Анатоліївна та заступник директора з виховної роботи  Столярова Вікторія Іванівна довели це під час проведення Регіонального уроку по шкільному  радіо. Пісні воєнних років завжди слухаєш з невимовним почуттям гордості, любові і в той же час болю, душевного щему. Їх не можна слухати спокійно, вони не можуть залишити байдужою жодну людину. Ці пісні потрібні кожному з нас, це наша історія.  І сьогодні ми прослухали кілька пісень воєнних років, та історію їх створення, адже пісні – як люди: у кожної своя біографія, у кожної своя доля.
          На шкільній радіохвилі звучали: « Священна війна», « Темна ніч», « Смуглянка», « Катюша», « Солов'ї», « Степом…степом», « Огонек», « Мальви», « День Перемоги».
     І на цьому тема пісень обпалених війною не закінчена, протягом двох днів на перервах учні будуть слухати пісні та пам’ятати, що тема війни – це вічна тема і не залежить ні від чого.



РОКИ, ОБПАЛЕНІ ВІЙНОЮ


Роки, обпалені війною… Чи близькі вони нам? Від слова війна пече у скронях... Оце і все? Якщо для нас це лихо тільки на словах, і ми не можемо до глибини самостійно усвідомити усю муку, біль і божевілля тих років, то це, можливо, і на краще, але історія відбулася. Живуть ще спогади і житимуть до безкінечності, бо є ще люди, яким пече від слова війна не тільки у скронях, а і у серці, у кожній клітині тіла, у невиліковній рані – душі. Ці люди ще поряд з нами – це наші дідусі, бабусі, їхні батьки. Чи не замислювалися ви, чому у них очі глибокі-глибокі і сумні-сумні, чому їхня радісна посмішка швидше нагадує гримасу болі, чому на сьогоднішні життєві негаразди вони реагують незрозумілим поглядом, адже ми – нове покоління -- і не підозрюємо, що таке справжні «негаразди»?
А варто замислитись, варто розпитати, бо, незнаючи минулого, ми не можемо 
 відчути дійсність, зрозуміти її, не зможемо передбачити майбутнє. 
5 травня 2014 року відбулася зустріч учнів 10 - А класу з учасником трудового
 фронту, бувшим директором ЗНЗ №3 Петренко Альвіною Володимирівною.